Eğitim

Yavru köpekler Eve Nasıl Alıştırılır?

Belli koşulları sağladığımızı düşünüp köpek sahiplenmeye karar verdiğimizde gerçekleştirmemiz gereken bazı maddeler vardır. Yavru köpeklerin eve alışması, işin biraz daha zor bölümü. Anne ve kardeşler yanından yeni ayrılmış bir canlıdan bahsediyoruz bu noktada. Bir anda yalnızlık duygusuna büründükleri için hem bizim hem de onlar için zor bir süreç başlıyor. Uzun bir süre boyunca bir bebekle uğraşacağız. Köpeklerin karakteristik özelliklerine göre de bu süreç değişkenlik gösterecektir.

Her şeyden önce alıştırma süreci, sahiplendiğiniz köpeğiniz için ortamı hazırlamakla başlar. Buna yatacağı yer, yemek yiyeceği yer, yemek yiyeceği kap, su içeceği kap, köpeğinizle vakit geçireceğiniz alanlar, tuvalet ihtiyacını karşılayacağı alanları belirlemek ve hazırlamak dahildir.

Yavruyu eve alıştırmak aynı zamanda problem problem değerlendirilmesi gereken bir eylemdir. Örneğin; yavru yanınızdan ayrıldığında ağlamaya ve tepki vermeye başlıyorsa veya korkak ve içine kapanık davranışlar sergiliyorsa buna göre ayrı bir değerlendirme yapmak gerekiyor.

Köpeğinizin biyolojik anlamda tuvaletini tutabilme aşamasına gelene kadar, eve tuvaletini yapacağını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Birkaç aylık bir bebeğin altına yapmasına kızamayacağınız gibi, 3-4 aylık bir köpeğin de tuvaletini eve yapmasına kızmamalısınız. Belirli saat aralıklarında, tuvalete çıkma ihtiyaçları olacaktır. Çalışan ve evde uzun saatler bulunamayan bir kişiyeseniz bunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Köpeğiniz siz evde yokken yalnızlık hissine kapılmaması için, muhakkak belirli saatler kontrol etmeniz gerekiyor. Köpeğinizi siz yanındaymış gibi güvende hissetmesi için uygulayabileceğiniz bir tüyo da mevcut. Sıcak su torbasına, kullanmış olduğunuz ve kokunuzun sindiği bir kıyafeti sarıp, içine kalp atışı sesi çıkarması için bir saat koyabilirsiniz. Böylece köpeğiniz kendisini çok daha huzurlu ve güvende hissedecektir.

Notumuzu da belirtelim: Her köpeğin farklı karakteri olduğu için alıştırma safhasında uygulayacaklarınız her köpekte aynı etki ve tepkiyi yaratmayabilir.

Related Posts

Kuşlarda Stres Belirtileri ve Başa Çıkma Yöntemleri

Kuşlar, çevresel değişikliklere ve diğer stres faktörlerine karşı hassas olabilirler. Bu sevimli dostlarımızın stres altında olup olmadığını anlamak, sağlıklarını korumak açısından oldukça önemlidir. Peki, kuşlarda stresin belirtileri nelerdir ve bu…

Kuşlarda Tüy Dökme Dönemi: Nedenleri ve Bakım İpuçları

Kuş sahipleri için tüy dökme dönemi, bazen endişe verici olabilir. Bu doğal süreç, kuşların sağlıklı tüylerini yenilemeleri için gereklidir, ancak bazı durumlarda normalden fazla tüy dökülmesi de olabilir. Bu yazıda,…

Amerikan Papağanları Özellikleri ve Bakımı

Papağanlar tartışmasız en güzel kuşların başında gelirler. Sadece güzellikleri ile değil, zekâları ile de insanları büyüleyen papağan familyasına mensup kuşlar aynı zamanda sosyal olmalarıyla da dikkat çeken canlılar. Bu göz…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *