Bakım

Lambkin Kedisi Özellikleri ve Bakımı

İran kedisinin kıvırcık tüylü versiyonu gibi görünen Lambkin kedileri aslen yine Pers kedilerinin bir türü olan Chinchilla kedileri ile akrabadırlar. İran kedileri gibi yüzleri basık olan Lambkinler kürk yapısı haricinde Chinchilla kedilerine daha da çok benzerler. Sırt bölgelerinde yoğunlaşan kıvır kıvır tüyleri sayesinde karakteristik bir görünümleri olan bu kediler adlarını da bu koyun yününe benzeyen tüylerden almışlardır. Lamkin kedileri 19. yüzyılın son yarısında İngiltere’de keşfedilmişlerdir. Birçok kedi yarışmasından ödülle ayrılan Lambkinlerin görünümleri kadar huyları da güzeldir. Uysal ve sevecen karakter yapısının yanında sahiplerine karşı çok sıcakkanlı davranmaları da onları vazgeçilmez yapmaya yetmiştir.

lambkin kedisi 

Lambkin Kedisi Genel Özellikleri

  • İngiltere’de ortaya çıkmışlardır.
  • Orta iriliğe sahip kedi ırkları arasında yer alırlar. Yükseklikleri 10 ila 15 santimetre kadarken ağırlıkları 4 kilogramdan 7 kilogram kadar çıkabilir. Dişileri erkeklerinden biraz daha minyon yapıdadır.
  • Sık, yoğun ve kıvırcık tüyleri göze çarpan ilk fiziksel özellikleridir.
  • Çok sosyal ve sevecen kedilerdir. Diğer evcillerle ve insanlarla çok iyi anlaşırlar.
  • Yumuşacık tüyleri gibi sesleri de yumuşaktır. Bu melodik tatlı sesi zaman zaman duymanız mümkündür.
  • Oldukça hassas ve duyarlı canlılardır. Özellikle sahiplerinin hislerini anlamak konusunda çok başarılıdırlar.
  • Sahiplerine çabuk alışıp bağlanırlar.
  • Adaptasyonları yüksek, uyumlu kedilerdir.
  • Yalnız kalmaktan hoşlanmadıkları için tek başına uzun süre bırakıldıklarında bunalıma girebilirler.
  • Dişileri bir doğumda 3 ila 5 yavru dünyaya getirebilir.
  • Bağırsak ve böbrek rahatsızlıklarına yatkın oldukları bilinmektedir. Ayrıca kilo almaya orta derecede eğilimli olduklarından beslenmelerine dikkat edilmelidir.
  • Özel tüy yapısı nedeniyle tüy bakımları aksatılmamalıdır.
  • Yaşam süreleri ortalama 16 yıldır.

lambkin kedisi bakımı 

Lambkin Kedisi Bakımı

Lambkin kedileri yanından ayrılmayacak bir kucak kedisi arayanlar için ideal canlılardır. Adlarını kuzulardan alan bu güzel huylu ve kıvırcık tüylü kediler bir an osun sahiplerinin peşini bırakmak istemezler. Onunlayken asla yalnız hissetmeyeceğinizi düşündüren bu kıvırcık tüylü kediler ilgi ve sevgi görmeye bayılırlar. Sizinle birlikte uyumaya da can atan Lambkin kedilerinin bir diğer sevimli özelliği oyun konusunda bitmeyen istekleridir. Lambkinler uyku saatleri dışında kalan vakitlerde sık sık oyuncaklarını size getirerek sizi oyuna davet etmekten çekinmezler. Bu davetleri geri çevirmeniz ve bu kedileri uzun süre yalnız bırakmanız depresyona girmelerine sebep olabilir. Eğer bir Lambkin kedisi sahiplenmek istiyorsanız onun mümkün olduğu kadar az yalnız kalmasını sağlamalı ve onunla hep ilgilenmelisiniz.

Bakımı pek de kolay olmayan Lamkinlerin tüyleri hemen her gün ya da gün aşırı özel olarak üretilen kedi fırça ve tarakları ile taranmalıdır. Yoksa özellikle sırt bölgelerindeki yoğun kıvırcık tüyler birbirine dolanıp düğüm olacaktır. Bu da kedinizin ciddi deri hastalıklarına yakalanmasına neden olabilir.

Lambkin kedilerinin bir diğer sağlık sorunu da böbreklerde ortaya çıkabilir. Bu kedilere kaliteli mamalar verilmeli ve mama sonrasında mutlaka su içmesi sağlanmalıdır. Böylece Lambkin kediniz hem obezite hem de böbrek rahatsızlıklarından uzak tutulmuş olur.

Lamkin kedilerinin akrabası olan Chinchilla Kedisi Özellikleri ve Bakımı ile ilgili yazımızı da okuyabilirsiniz.

Related Posts

And Kedisi Özellikleri ve Bilinmesi Gerekenler

And kedisi ya da bilimsel adıyla Leopardus Jacobitus, Güney Amerika’ya özgü vahşi bir kedi türüdür. Oreailurus Jacobita adıyla da bilinen bu kediler zorlu iklim ve doğa koşullarına sahip olan And Dağlarında…

5 Adımda Harika Akvaryum Yapımı!

Akvaryumlar rengarek oluşuyla, bulundukları yerlere muhteşemlik katan, içerisinde birbirinden güzel balık türlerinin yaşadığı yaşam alanlarıdır. Peki ama harika akvaryum nasıl yapılır? Gelin bu soruya birlikte yanıt bulalım!

Pallas Kedisi (Otocolobus Manul) Özellikleri

Bilimsel adı Otocolobus Manul olan Pallas kedileri kısaca Manul adıyla da bilinir. Pallas ismini ise 18. yüzyılda bu kedileri keşfeden Alman doğa bilimci Peter Simon Pallas’tan almışlardır. Rusya ile Çin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *