Irk Rehberi

Evlerin Huzur Veren Sakinleri: Akvaryum Balık Türleri

Akvaryumlar, hem güzel görüntüleri hem de huzur vermeleri açısından evler, iş yerleri ve alışveriş merkezleri gibi büyük alanlarda ve daha birçok mekânda bulunur. Yaygın bir hobi haline gelen akvaryum sahibi olmak, akvaryum balıklarının sağlığı ve bakım koşullarını bilmeyi gerektirir. Doğru mama, doğru sıcaklık ve doğru akvaryum malzemeleri ile bu güzel varlıklara düzgün bakımı yapabilir ve ömürlerini uzatabilirsiniz. Tüm akvaryum malzemelerini edindikten sonra akvaryumunuza hayat verecek balık türlerine hâkim olmanız da son derece önemlidir. Çünkü bazı balıklar sosyal değildir ve kendi türlerinden de olsa başka balıklarla beraber yaşamazlar. Tatlı sularda rahatlıkla yaşayacak ve kolayca bakımlarını üstlenebileceğiniz balık türlerini ve bu türlerin özelliklerini öğrenmek bir akvaryum oluşturmak için çok işinize yarayacak.

 

Japon Balığı

Adından da anlaşıldığı gibi Asya kökenli olan Japon balıkları, sosyal canlılardır ve bir arada yaşayabilirler. Hem etçil hem otçul olan bu balık türü, barışçıl bir yapıya sahiptir. Canlı renkleri ve hareketli yapıları sayesinde tercih edilen Japon balıklarının bakımı zor değildir. Japon balıkları, 18 – 24 derece arasında bir sıcaklıkta ve 10 litrelik akvaryumlarda sağlıkla yaşayabilirler. İyi bir bakım ile 7 seneye kadar ömürleri olan Japon balıkları, onlara özel üretilen mamalarla beslenmelidirler. Bunun için tavsiyemiz Sera Goldy Nature Japon Balığı Yemi Pul olacaktır. Boyları 20 santimetreye kadar uzayabilen Japon balıkları, her akvaryumda sıklıkla gördüğümüz balık türlerindendir.

JAPON BALIĞI 

Lepistes

Barışçıl yapıya sahip diğer bir balık türü de Lepisteslerdir ve bu yüzden topluca yaşayabilirler. Unutulmaması gereken nokta Lepisteslerin kendi türleri arasında barışçıl ve sakin bir yapısı varken, belli başka familyalara bağlı balıklar ile aynı akvaryuma koyulduklarında agresifleşebildikleridir. Lepistes, kolay üretilir ve bu yüzden de akvaryumların popüler balıkları arasına girmiştir. Bu balıkların üreme süreleri 3 haftada bir şeklindedir. Erkekleri 3, dişileri 6 santimetre boyutlarındadır. Bu küçük balıkların yaşamaları için gereken su sıcaklığı 25 – 28 derece olmalıdır. Sık üreyen bu balıkların hayat süreceği akvaryum hacmi ise 19 litre civarı olmalıdır.

LEPİSTES 

>> Akvaryum Sağlık Ürünleri

Beta

Beta balığı, barışçıl bir balık değildir. Kendi türüne de diğer balık türlerine de agresiftirler. Bu nedenle bir akvaryumda tek başına beslenmeleri gerekir. Çeşitli alt türleri de bulunan Beta, etçil olmasına rağmen bakımı zor değildir. Betalara özel üretilen mamalarla kolayca beslenebilir. Betalara yuva olacak akvaryumların ortalama sıcaklıkları 23 derece ile 27 derece arasında olabilir. Oldukça güzel bir görüntü ve renge sahip olan bu balık türünün zekâsı da yüksektir. Beta balığının tek kötü özelliği yaklaşık iki yıl yaşayıp erken kaybıyla sizi üzmesidir.

BETA 

Çöpçü Balığı

İlk kez balık besleyeceklere tavsiye edilen çöpçü balığı, bilinenin aksine akvaryumun dibine çöktüğü zaman temizlik yapmaz, dipteki yemleri yer. Çöpçü balıkları dibe çöken yemleri yiyerek suyun dengesini korumuş olurlar. Hem etçil hem de otçul olan bu balık türü 24 – 28 derece sıcaklıktaki suda yaşayabilir. Yaklaşık 7 yıllık ömürleri boyunca 12 santimetreden 76 santimetreye kadar uzayabilirler. Her akvaryumda bulunması tavsiye edilen çöpçü balığını genellikle dipte ya da cama yapışmış şekilde göreceksiniz.

ÇÖPÇÜ BALIĞI

 

Sarı Prenses

Üreme dönemleri dışında barışçıl bir tür olan Sarı Prenses de hem otçul hem de etçildir. Boyları 10 santimetreye kadar ulaşan Sarı Prensesler, 23 derece ile 28 derece arasında su sıcaklığına ihtiyaç duyar. Bakımı kolay olduğu ve akvaryuma çabuk adapte olabildiği için en çok tercih edilen akvaryum balıkları arasındadır.

 SARI PRENSES

Melek Balığı

Agresif balıklar olmasına rağmen, yutamayacağı boyuttaki balıklar için tehlike teşkil etmezler. En çok 10 santimetre boyuna ulaşan Melek Balığı, hem etçil hem de otçuldur. Bu tür 24 ile 28 derece su sıcaklığına ihtiyaç duyar. Doğru beslenme ve iyi bir bakımla uzun süre yaşayabilirler.

MELEK BALIĞI 

Kılıçkuyruk

Genellikle barışçıl olan Kılıçkuyruk balıklarının dominant erkekleri diğer türlerin erkeklerine karşı agresif olabilir. Dişilerin boyları 10 – 12 santimetre arasında değişen bu balıklar hem otçul hem de etçildir. Erkekleri dişilerinden daha ufak boyutta olan bu tür balıklar, 20 ile 28 derece sıcaklıktaki akvaryumlarda yaşayabilirler. Kılıçkuyruklar genellikle kırmızı ve yeşil renklidirler.

KILIÇKUYRUK

Related Posts

4 Maddede Kedilerin Özellikleri

Muhteşem hayvanlar serimize muhteşem bir giriş yapmak için kediler ile başlayacağız. İşte karşınızda tüm muhteşemliğiyle kediler!

Koi Balığı Özellikleri ve Bakımı

Evcil sazanlar olarak bilinen Koi balıkları büyüklüklerine rağmen akvaryumlarda beslenebilen su canlılarından biridir. Süs havuzlarında da beslenebilen bu balıklar değişik renkte birçok olabilirler. Bu renkler parlak ve göz alıcıdır. Renklerinin…

Koi Balığı Özellikleri ve Bakımı

Evcil sazanlar olarak bilinen Koi balıkları büyüklüklerine rağmen akvaryumlarda beslenebilen su canlılarından biridir. Süs havuzlarında da beslenebilen bu balıklar değişik renkte birçok olabilirler. Bu renkler parlak ve göz alıcıdır. Renklerinin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *