Pet Yaşam

Evde Beslemek İçin En Uygun 5 Tavşan Türü

Tatlı hayvan arkadaşlarımızdan bazıları evde bakıma ve yetiştirilmeye fazlasıyla müsaittir. Bu hayvanların içinde de tavşanlar üst sıraları zorlar. Tavşan türleri arasında yaklaşık 50 farklı cins vardır.. Bunların arasında adı en çok duyulanlar: cüce tavşanı, Angora tavşanı, beveren tavşanı, havana tavşanı, himalaya tavşanı, gümüş (argente) tavşanı, yaban tavşanı, Yeni Zelanda tavşanı, hotot tavşanı, aslanbaş tavşanıdır. Tavşan türleri içinde Angora tavşanı olarak bilinen tür, Türkiye’deki tavşan türleri arasında yer alır ve diğer adı, Ankara tavşanıdır. Dünyaya Ankara’dan yayılmıştır. Genellikle tavşan çiftliklerinde uzun ve kaliteli tüyleri için yetiştirilir. 

Ev için tavşan seçerken, genellikle fazla büyümeyen, küçük boyutlu tavşan türleri tercih edilir. Ev ortamında bakılan tavşanların minumum 2-3 saat kafesten çıkarılması gerekir. Evde gezerken gözünüzün önünden ayrılmamasına dikkat edin. Kemirgen olduklarını ve evdeki herhangi bir eşyayı kolaylıkla kemirebileceklerini unutmayın. Ayrıca elektrik içeren kabloları da kemirebilecekleri ve bundan zarar görebileceklerini de unutmayın. İşte evde beslenebilecek 5 sevimli tavşan önerisi.

>> Tavşan Yemleri

1- Cüce tavşan

Sahibine bağlılık açısından diğer tavşan türlerine nazaran daha iyidir. Tavşan türleri arasında küçük sayılan yapısı ile cüce tavşan adını almıştır. Düzenli olarak ilgi isteyen bir yapısı vardır. Tavşanlar, sürü hayvanlarıdır ve aile bireyleri ile bir arada yaşarlar. Onun ailesi de siz oluyorsunuz. Cüce tavşanlar, 50 cm‘e kadar ulaşan boylar ve 2 kg‘a kadar ulaşan kiloları ile bilinirler.

2- Hothot tavşanı

Gözlerindeki sürmeli yapı nedeni ile oldukça sevimli ve çekici gözükürler. Hayvan severler tarafından en çok tercih edilen tavşan türleri arasındadır. Hothot tavşanının beslenme problemi olabilir. Yiyeceklerini belirli bir diyete göre vermeniz tavsiye edilir. Yine boyut olarak cüce tavşana yakın bir büyüklüğü vardır.

3- Rex tavşanı

Tavşan türleri arasında rex tavşanı, namını zekası üzerinden almıştır. Dişleri hemcinslerine nazaran daha güçlü ve hızlı büyür. Bu nedenle yiyeceklerini daha iyi parçalar. Güçlü bir sindirim sistemine sahiptir. Diş bakımına özen gösterilmesi gerekmektedir. Oyuncu bir yapısı vardır. Çocuklar ile iyi anlaşır.

4- Aslanbaş tavşanı

Adının sebebi kafasında bulunan yele benzeri uzun tüylerdir. Oldukça sakin ve sevgi doludur. Beslenme programından tatlı sebze ve meyveleri çıkarmanız tavsiye edilir. Marul, salatalık gibi şekersiz sebzeler diyetinin büyük kısmını oluşturabilir. Aslanbaş tavşanı evler için en çok tercih edilen tavşanlar arasındadır.

5- Hollanda Lop

hollanda lop tavşanı

Küçük tavşan cinsleri arasında bulunan bu Hollandalı tavşan, ciddi miktarda su tüketimi ile bilinir. Ciddi dememize bakmayın bir tavşanın su tüketiminden bahsediyoruz. Su kabının düzenli olarak yenilenmesi ve boş bırakılmaması yeterli olacaktır. Diğer tavşanlar için de geçerli bir kuraldır. Büyüme aşamasında kulakları düzdür. Yaşı ilerledikçe kulakları başının iki yanına doğru kıvrılır. Minyon yapısı ile sevilen ve tercih edilen bir tavşan türüdür.

>> Tavşan Oyuncakları

Related Posts

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü: Farkındalık ve Dostlarımızın Hakları

Her yıl 4 Ekim, tüm dünyada Hayvan Hakları Günü olarak kutlanır. Bu özel gün, hayvanların yaşam haklarına dikkat çekmek ve onların daha iyi yaşam koşullarına sahip olmasını sağlamak amacıyla farkındalık…

Evcil Hayvanlarda Alerjiler: Belirtileri, Nedenleri ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Evcil hayvan sahiplerinin sıkça karşılaştığı problemlerden biri, sevimli dostlarının yaşadığı alerjilerdir. Kediler ve köpekler gibi evcil hayvanlar, insanlarda olduğu gibi çeşitli alerjenlere karşı duyarlılık gösterebilir. Peki, bu alerjilerin belirtileri nelerdir? Nedenleri nelerdir…

Tatlı Yiyeceklerin Kedi ve Köpeklere Zararları

Evcil hayvanlarımızı mutlu etmek adına onlara zaman zaman atıştırmalıklar veriyoruz. Ancak, tatlı yiyeceklerin kedi ve köpekler için ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini biliyor muydunuz?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *