Bakım

Bombay Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Bombay kedisi, kediler arasındaki en kara kedi olma özelliğini taşıyor. Kedi olgunlaştıktan sonra tüyü siyah, kısa, sıkı ve son derece parlaktır. Pençe yastıkları bile siyahtır.

Bombay kedisi; küçük, kaslı bir kedidir ve aldatıcı bir şekilde ağırdır. Birini kucağınıza aldığınızda, ağırlığına şaşıracaksınız. O boyutta bir kedi için kas ve kemik yapısından dolayı ağırlığı fazladır. Bombaylar, Kara Panter‘i anımsatan bir yürüyüşe sahiptir. Zaten Bombay; adını da panterlere benzemesinden dolayı almıştır.

Bombay Kedisi ve Özellikleri

Ağırlık: 3,5- 6 kg arasında

Uzunluk: 40 cm

Kürk: Kısa, sık ve parlak

Göz Rengi: Altın

Ortalama Ömür: 12-16 yıl

Bombay Kedisinin Tarihi

bombay kedisi

Bu sevimli kedi ırkı, uzun süredir bir kedi yetiştiricisi ve satıcısı olan Louisville, Kentucky’den Nikki Horner’ın hayalinin sonucudur. Horner, Bombay kedilerini “Salon panterleri” olarak adlandırmıştır ve görünüşlerini “Bakır gözlü, rugan çocuk” olarak tanımlamıştır. Hintli kara panterler kadar şık oldukları için “Bombay” olarak adlandırılırlar. Bu kara kedi aynı zamanda oyuncakların getirilmesi veya komut dinlemesi gibi eğitilebilen karakteri ile de bilinir.

Bombay, tamamen evcil, insan yapımı bir cinstir. Siyah, Amerikalı bir stenografi ile samur kürklü bir Birmanya kedisinin melez yavrusudur. Bombay cinsi, 1976 yılında Cat Fanciers Association tarafından kabul edildi ve cins aynı zamanda American Cat Fanciers Association ve The International Cat Association tarafından da tanındı.

İlginizi çekebilir: Scottish Fold Özellikleri ve Bakımı

Bombay Kedi Bakımı

Bombay kedi ırkı, sahibinin omuzunda taşınmayı sever. Sevecen ve dost canlısı bir kedidir. Eve gelen misafirler ile ve diğer evcil hayvanlar ile iyi anlaşır. Haftada 1 taranması yeterlidir. Bir bombay kediniz var ise nadiren banyo yaptıracaksınız. Evde sürekli kedi dilinde söylenen ve konuşan bir arkadaşınız olacak. Akıllı ve eğitimlidir. Kedi tasması ile gezdirebilir ve bazı komutları öğretebilirsiniz.

Bir Bombay’ı 5-9 aylıkken kısırlaştırmanız önerilir. Bu cins, cinsel olgunluğa 5 ay kadar erken ulaşır.

Obezite, herhangi bir kedinin ömrünü kısaltabilir, bu nedenle kedinizin kilosunu izlemeli ve fazla kilo aldığında harekete geçmelisiniz. Diş eti iltihabını önlemek için düzenli diş fırçalama ile diş hijyenine dikkat edin .

Bir Bombay’ı yalnızca iç mekan kedisi olarak tutmak, birçok hastalığı önlemeye, yaralanmalarla savaşmaya ve bir kedinin ömrünü kısaltabilecek kazaları önlemeye yardımcı olacaktır.

Diyet ve Beslenme

Bombay cinsinin herhangi bir özel beslenme gereksinimi yoktur. Tüm kedilerde olduğu gibi, yüksek kaliteli yaş mamalar ve bazı kaliteli kuru mamalar sağlamanız önerilir. Kediniz obezite belirtileri gösteriyorsa, beslenme programını veterinerinizle görüşün. Yavru kediler, yaşlı kediler ve sağlık sorunları olan kediler için özel diyetlere ihtiyaç duyulabilir. Kediniz için taze, temiz su sağladığınızdan emin olun.

>> Kedi Mamaları

Related Posts

And Kedisi Özellikleri ve Bilinmesi Gerekenler

And kedisi ya da bilimsel adıyla Leopardus Jacobitus, Güney Amerika’ya özgü vahşi bir kedi türüdür. Oreailurus Jacobita adıyla da bilinen bu kediler zorlu iklim ve doğa koşullarına sahip olan And Dağlarında…

5 Adımda Harika Akvaryum Yapımı!

Akvaryumlar rengarek oluşuyla, bulundukları yerlere muhteşemlik katan, içerisinde birbirinden güzel balık türlerinin yaşadığı yaşam alanlarıdır. Peki ama harika akvaryum nasıl yapılır? Gelin bu soruya birlikte yanıt bulalım!

Pallas Kedisi (Otocolobus Manul) Özellikleri

Bilimsel adı Otocolobus Manul olan Pallas kedileri kısaca Manul adıyla da bilinir. Pallas ismini ise 18. yüzyılda bu kedileri keşfeden Alman doğa bilimci Peter Simon Pallas’tan almışlardır. Rusya ile Çin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *