Bakım

European Burmese Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

European Burmese kedilerinin macerası Myanmar’da kutsal sayılan Birman kedilerinin Amerika Birleşik Devletleri’ne getirilmesi ile başlar. Amaç; Birman, yani orijinal Burmese kedisinin Amerikan versiyonuna ulaşmaktır. Başka kedi ırklarıyla birleştirilerek keşfedilen Amerikalı Burmeselerden sonra çalışmalara devam edilmiş ve yeni bir kedi ırkı elde etmek istenmiştir. İşte bu kediler European Burmeselerden başkası değildir. Böylece çalışmalar Avrupa’ya taşınmış, Amerikalı Burmese kedileri, Siyam kedisi ve British Shorthair kedi ırkının melezlenmesi sonucu European Burmese kedileri 1930’lu yıllarda ortaya çıkmıştır. Fakat isminin önüne “Avrupalı” unvanını alan European Burmeselerin atalarından ayrı bir kedi ırkı olarak kabul edilmeleri ancak 1950’li yıllara rastlar. Yapılan çalışmalar sonucu bir kedide aranan tüm olumlu özelliklere sahip olan European Burmese kedileri, son yıllarda ülkemizde de popüler olmaya başlamıştır.

>> Açık Kedi Tuvaletleri

 european burmese kedisi

European Burmese Kedi Irkı Genel Özellikleri

  • Burmese kedilerinin melezlenmesi sonucu Amerika’da ortaya çıkmış, Avrupa’da geliştirilmişlerdir.
  • Orta boy kedi ırkları arasında yer alırlar. Kilo alma eğilimleri olsa da ideal kiloları 3,5 kilogram ile 6 kilogram arasında değişmektedir.
  • Kısa tüyleri genellikle füme, gri ve siyah tonlarındadır.
  • Yuvarlak bir kafaya ve bal rengi gözlere sahiptirler. Orta büyüklükteki kulakları başlarının iki yanına birbirinden uzak şekilde konumlanmıştır.
  • Meraklı bir doğaları vardır.
  • Çok hareketli ve oyuncu kedilerdir.
  • Keskin bir zekaya sahiptirler.
  • Sosyal ve sevecen canlılardır. Agresif tavırlar göstermezler.
  • Epey konuşkan kedilerdir. Sahipleriyle miyavlayarak iletişime geçerler.
  • İnsanlarla ve diğer evcillerle anlaşmaları çok kolaydır.
  • Sahiplerine çok bağlıdırlar.
  • Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar.
  • Genel olarak sağlıklı kedilerdir. Ama kilo almaya meyilli oldukları için beslenmelerine dikkat edilmelidir.
  • Bakım ve yaşam koşullarına göre değişmekle birlikte ortalama yaşam süreleri 15 yıl kadardır.

 european burmese

European Burmese Kedi Irkı Bakımı

Çok dayanıklı, sağlıklı ve sosyal bir cins olan European Burmese kedi ırkı, geveze olması ile dikkat çeker. Konuşkan doğasının yanında neşeli ve sosyal karakteri ile kedi severleri büyüleyen bu sevimli canlılar oyun düşkünüdürler. Hareketli ve oyuncu olmasıyla sahiplerini gülümseten bu kediler, tek bir kişiye bağlandıkları için çok seyahat edenler ve evde uzun vakit geçirmeyenler için ideal evciller değillerdir. İlgi ve sevgi ihtiyaçları yüksek olan European Burmese kedileri her an sahipleriyle oynamak ve onlara olan sadakatlerini göstermek isterler. Sık sık miyavlamaları da sahiplerinin ilgi odağa olmaya çalışmalarından ileri gelir. Onun odağını dağıtmak ve yalnız kalmasını önlemek için ona bir ev arkadaşı almanız doğru olacaktır. Zira bu kediler son derece sosyaldirler ve diğer evcillerle çok iyi anlaşırlar.

>> Kapalı Kedi Tuvaletleri

European Burmese kedileri keskin zekalarının getirdiği bir özellikle oldukça meraklıdır ve evdeki her değişikliği fark ederek evin her köşesini bilmek isterler. Bu nedenle kapalı kapılardan hoşlanmaz ve sahiplerinin ne yaptığını an be an görmeyi arzularlar.

Bu dost canlısı kedilerin bakımı epey kolaydır. Tüyleri kısa olduğu için haftada iki kez taranması yeterli olan European Burmeselerin kilo alma eğilimleri dışında sağlık sorunu yoktur. European Burmese kedisinin kilo kontrolü açısından özellikle kısırlık operasyonundan sonra kısır kedi mamaları ile beslenmelerine özen göstermeniz gerekir.

European Burmese kedilerinin atası Birman Kedisi ve British Shorthair kedisi hakkında içeriklerimizi de okuyabilirsiniz.

Related Posts

And Kedisi Özellikleri ve Bilinmesi Gerekenler

And kedisi ya da bilimsel adıyla Leopardus Jacobitus, Güney Amerika’ya özgü vahşi bir kedi türüdür. Oreailurus Jacobita adıyla da bilinen bu kediler zorlu iklim ve doğa koşullarına sahip olan And Dağlarında…

5 Adımda Harika Akvaryum Yapımı!

Akvaryumlar rengarek oluşuyla, bulundukları yerlere muhteşemlik katan, içerisinde birbirinden güzel balık türlerinin yaşadığı yaşam alanlarıdır. Peki ama harika akvaryum nasıl yapılır? Gelin bu soruya birlikte yanıt bulalım!

Pallas Kedisi (Otocolobus Manul) Özellikleri

Bilimsel adı Otocolobus Manul olan Pallas kedileri kısaca Manul adıyla da bilinir. Pallas ismini ise 18. yüzyılda bu kedileri keşfeden Alman doğa bilimci Peter Simon Pallas’tan almışlardır. Rusya ile Çin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *