Bakım

Köpekler Neden Ağlar?

Öncelikle “köpek ağlaması ne anlama gelir” bunu açıklığa kavuşturalım. Hepimizin bildiği gibi insan türü de dahil birçok canlı türü, yavruyken ilgi ve şefkate ihtiyaç duyar. Köpek yavrularında da bu böyledir. Annesinden ve kardeşlerinden ayrı kalan küçük dostlarımız da bu eksikliği hissederler. Ama endişelenmeyin! Sizin sevgi ve şefkatiniz, kısa süre içerisinde bu eksikliği gidermeye yeter de artar. Yapmanız gereken köpeğinizi yeni yaşam alanına bir an önce alıştırmaktır. Bunu kolaylaştırmak için de minik patilere karşı sabırlı ve anlayışlı olmanız ilk kuralınız. “Yavru Köpekler Eve Nasıl Alıştırılır?” yazımızda işinize yarayacak birkaç ipucu var.


Köpek ağlamasına çözüm olarak yavruyu, eve ve size alışana kadar yeni ortamını keşfetmesi konusunda serbest bırakmanız çok önemlidir. Siz onu biblo gibi bir yere oturtmak istedikçe daha çok stres yaşayacaktır. Bu nedenle ilk gecelerde mümkünse sizin yakınınızda uyuması alışma sürecini hızlandırır. Bu süreçte ilgi ve alakanız da minik dostunuzu olumlu etkiler. Yuvalarına alışana kadar tek başına kalmaktan korktuklarından mümkün olduğunca beraber vakit geçirmeye çalışın. Oyun oynamayı çok sevdiklerinden en sevdiği oyunu keşfederek önce güvenini sonra da sevgisini kazanmanız çok kolay. Kendi işlerinize bakmanız gerektiğinde de oyalanabileceği bir oyuncak vermeyi unutmayın. Bu sayede hem sıkılmayacak hem de enerjisini atmış olacaktır.


Yavru köpekler acıktıklarında da ağlarlar. Bu sebeple sık sık köpeğinizin mama ve su kaplarını kontrol etmeyi unutmayın. Eğer belirli bir süre dostumuz yalnız kalması gerekirse mutlaka evden çıkmadan mama ve su kaplarını yedekleyin ya da PetSurfer’ın sevgi dolu bakıcılarından faydalanın 🙂 Çünkü zaman zaman bu sevimli afacanlar sakarlık yapıp su kaplarını devirebiliyorlar. Bu yüzden evin başka bir bölümünde ikinci yemek noktası olması onlar için çölde vaha gibi.


Bunun gibi birkaç pratik uygulamalarla köpeğiniz kısa süre içinde ağlamayı kesecektir. Her şeyi denediğiniz hâlde ağlamaları devam ediyorsa, minik yavrunun psikolojik ya da fiziksel bir rahatsızlığı olabilir. Böyle durumlarda köpeğinizi iyice gözlemleyip, mutlaka bir veterinere danışmanız gerekir. Hem sevimli dostunuzun yüzünden hem de sizin yüzünüzden gülümseme hiç eksik olmasın.

Related Posts

And Kedisi Özellikleri ve Bilinmesi Gerekenler

And kedisi ya da bilimsel adıyla Leopardus Jacobitus, Güney Amerika’ya özgü vahşi bir kedi türüdür. Oreailurus Jacobita adıyla da bilinen bu kediler zorlu iklim ve doğa koşullarına sahip olan And Dağlarında…

5 Adımda Harika Akvaryum Yapımı!

Akvaryumlar rengarek oluşuyla, bulundukları yerlere muhteşemlik katan, içerisinde birbirinden güzel balık türlerinin yaşadığı yaşam alanlarıdır. Peki ama harika akvaryum nasıl yapılır? Gelin bu soruya birlikte yanıt bulalım!

Pallas Kedisi (Otocolobus Manul) Özellikleri

Bilimsel adı Otocolobus Manul olan Pallas kedileri kısaca Manul adıyla da bilinir. Pallas ismini ise 18. yüzyılda bu kedileri keşfeden Alman doğa bilimci Peter Simon Pallas’tan almışlardır. Rusya ile Çin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *