Bakım

Kusursuz Kedi: Burmilla Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Tam bir oyuncu olan Burmilla kedisi, evdeki her nesneyi kendi oyuncağı haline getirebilir. 1981 yılında ortaya çıkan Burmilla kedilerinin İran kedisi ile Burmese kedilerinin birleşimi sonunda oluştuğu söylenir. Bir başka görüş de Burmese ile Chinchilla kedilerinin çiftleştirilmesi sonucu Burmillaların var olduğu üzerinedir.

Chinchilla, Burmese ve İran kedilerinden çok farklı özellikler gösteren Burmilla kedileri başlı başına bir kedi türüdür. İri bir kedi olan bu oyuncu kediler, çok cana yakın canlılardır. Genellikle pek sesi çıkmayan bu kedi ırkı, az ve büyük eşyalı evlerde beslenmeye daha elverişli hayvanlardır. Asya kökenli sevimli hayvanlar, oyunculuklarının yanında sahiplerine bağlılıkları ve dost canlısı olmalarıyla da bilinirler. Son derece asil bir görünüme sahip olan Burmillalara “Kusursuz kediler” de denir. Onlara kusursuz denmesinde harika fiziksel özelliklerinin etkisi olsa da asıl neden Burmilla kedilerinin herhangi bir hastalığa yatkınlıklarının olmamasıdır. 

>> Konserve Kedi Mamaları

Burmilla Kedisi Genel Özellikleri

  • Kökenleri Asya’ya dayanır.
  • Ataları olduğu söylenen Burmese ve İran kedilerinden farklı bir ırk olsalar da benzer özellikler gösterirler.
  • Gümüş, beyaz ve fildişi renklerinde olabilirler.
  • Kulakları diktir. Kulak uçları daireseldir.
  • Gözleri büyüktür ve genellikle yeşil renktir.
  • Bacakları ince olsa da kemik yapısı güçlüdür.
  • Ön bacakları arka bacaklardan daha kısadır.
  • Beslenmelerine bağlı olarak büyüklükleri değişir. Yetişkinleri 7 kilogram ağırlığa kadar ulaşırlar.
  • Bu kedilerin tüyleri genellikle kısa ve sıktır. Fakat uzun tüylü Burmilla kedileri de mevcuttur.
  • Oyun oynamayı çok severler.
  • İnsanlarla ve diğer hayvan türleriyle iyi geçinirler.
  • Çok cana yakın hayvanlardır.
  • Sahiplerinin hislerine duyarlıdırlar. Ne hissettiğinizi anlarlar.
  • Hiçbir hastalığa yatkınlığı olmadığı için “kusursuz kedi” unvanını almıştır.  
  • Zeki bir kedi türüdür. Zekâları sayesinde eğitime açıktırlar.
  • Hareketli olmalarına rağmen uysal hayvanlardır.
  • Yalnız kalmaktan hoşlanmazlar.

burmilla

Burmilla Kedisi Bakımı

Burmilla kedilerinin en belirgin özelliği çok oyuncu olmalıdır. Evdeki her nesneyi oyuncağa çevirebildikleri için yaramaz olmalarıyla tanınırlar. Gerçekten de oyun oynarken akılları başlarından gittiğinden Burmilla kedilerinin evde uzun süreler yalnız bırakılması pek de uygun değildir. Çünkü eve döndüğünüzde küçük eşyalarınızı yerlerinde bulamayabilirsiniz. Burmilla kediniz varsa özellikle saksılarınızdaki topraklara ve biblolara dikkat edin. Eşyalarınıza dokunmasını istemiyorsanız Burmillara bol bol oyuncak almalısınız.

Burmilla cinsi bir kediniz varsa kedi oyuncakları kategorimizi mutlaka incelemelisiniz.

Kırılacak nesnelerin kendisinden uzak tutulması gereken Burmilla kedileri, genellikle kısa tüylüdür. Sık olan tüylerini haftada bir kez fırçalamanız yeterli olacaktır. Uzun tüylü Burmilla kedileri ise haftada en az iki defa fırçalanmaya ihtiyaç duyar.

Kedi tarağı ve kedi fırçası çeşitlerimizi incelemek ve satın almak için tıklayın.

Sahiplerine bağlı bir ırk olan Burmillalar, onunla ilgilenmeniz ve oynamanız için elinden geleni yapmaya hazırdır. Yorulana kadar oynadığı oyunlar sonunda yakınınızda ya da kucağınızda uyumak isteyecektir. Burmillalar fiziksel temastan hoşlanırlar ve çok cana yakın hayvanlardır. Diğer hayvan türleri ve çocuklarla da çok iyi anlaşırlar. Kedilerin ezeli düşmanı köpeklerle bile geçinebilmesine ve her canlıya dostça davranmasına karşın Burmillalar sahipleriyle çok özel bir bağları olmasını isterler. Sahipleri onlar için çok önemlidir ve sahiplerinin yanından ayrılmak istemezler.

İlginizi çekebilir: Kedimin Yaşını Nasıl Hesaplarım?

Related Posts

And Kedisi Özellikleri ve Bilinmesi Gerekenler

And kedisi ya da bilimsel adıyla Leopardus Jacobitus, Güney Amerika’ya özgü vahşi bir kedi türüdür. Oreailurus Jacobita adıyla da bilinen bu kediler zorlu iklim ve doğa koşullarına sahip olan And Dağlarında…

5 Adımda Harika Akvaryum Yapımı!

Akvaryumlar rengarek oluşuyla, bulundukları yerlere muhteşemlik katan, içerisinde birbirinden güzel balık türlerinin yaşadığı yaşam alanlarıdır. Peki ama harika akvaryum nasıl yapılır? Gelin bu soruya birlikte yanıt bulalım!

Pallas Kedisi (Otocolobus Manul) Özellikleri

Bilimsel adı Otocolobus Manul olan Pallas kedileri kısaca Manul adıyla da bilinir. Pallas ismini ise 18. yüzyılda bu kedileri keşfeden Alman doğa bilimci Peter Simon Pallas’tan almışlardır. Rusya ile Çin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *